Så startade Jaktpresenter.se

|4/10, 2020

Så startade Jaktpresenter.se

Den 3:e mars kom det första samtalet. "...vi behöver avsluta vårt samarbete, Covid-19 har slagit stopp i maskin, vi måste skära alla kostnader vi kan ..."

Det blev det första tunga samtalet av många de närmaste veckorna och innan jag hann säga april, april hade 95% av min verksamhet försvunnit. Men när något försvinner så vinner man oftast något annat och när det dagliga arbetet, möten och andra dagliga arbetsrutiner försvann i vårsolen så infann sig nåt nytt - TID! Vad skulle jag göra med all denna tid!

För nåt år sedan hjälpte jag en god vän att leta reda på en födelsedagspresent till en gemensam bekant som är jägare precis som vi. Han önskade sig kylskåpsmagneter tillverkade av metalldelen från gamla avfyrade hagelhylsor. Den som söker skall finna. Ett 5-pack för 199 kr importerat från USA hittades i en svensk webbshop så vi och jubilaren blev nöjda och glada.

En vecka senare stod jag på en skjutbana och sköt lerduvor. När jag gick för att tömma min hink med tomhylsor i en nästan överfull sopsäck fylld med hylsor slog det mig. Tänk vad många paket potentiella kylskåpsmagneter det ligger i en enda sopsäck. (ca 4500 st vet jag nu i efterhand)

Den tanken vaknade helt plötsligt till liv första veckan i april när tid och tanke inte längre var en bristvara. Jag började samla ihop lite säckar med gamla hagelhylsor och bosatte mig i verkstan på vår lantgård. Resultatet blev snygga, starka och unika kylskåpsmagneter tillverkade i Sverige av återbrukat material som annars hamnar i soporna. Men kommer nån vilja köpa? Enda sättet att veta är att prova, så jag satte upp en enkel webbshop, la ut lite marknadsföring i sociala kanaler och jag insåg att min nyfunna tillgång TID bara hade varit högst tillfällig.

Men att ha en webbshop med endast EN populär produkt känns lite trist. Vad kan man mer göra med fokus på återbruk, jakt och natur? Under maj och juni gick jag konstant runt med fickorna fulla med gamla tomhylsor och hade roligare än jag haft på länge. Glädjen i att få en idé, bege sig in i verkstan, tillverka prototyper, kolla vad familj, vänner och bekanta tycker och sedan testa den riktiga marknaden via webbshopen.

Flasköppnare, nyckelringar, manschettknappar, örhängen, lockvisslor och väggkrokar. Produkter och business jag för några månader sedan inte hade en tanke på och idag är dessa och kommande idéer för produktutveckling det roligaste jag vet.

Det är en klyscha men uttrycket "inget ont som inte för nåt gott med sig" existerar av en anledning. Nöden ger oss två val. Beklaga oss över den orättvisa som drabbat oss och hoppas att nån eller något ska komma till vår räddning eller inse att allt vi har är möjligheter. 

Vi hoppas att genom vår skaparglädje och de produkter som kommer från det skänker och visar glädje, kärlek och omtanke till alla de som får en jaktpresent i sin hand.

🇸🇪 SKITJAKT 🇸🇪