Ulf Lindroth

Ulf är en välkänd jägarprofil i hela norden och detta för att det var Ulf som introducerade jakten på räv med lockpipa. 

”För ett par vintrar sedan var jag till fjälls på en rävjakt för länsstyrelsen i Norrbotten och hade rullat med skotern och knycklat till den lite en morgon. Det var töväder och nio mil hem så jag var tvungen att vänta med hemresan till nästa morgonskare. När jag ändå sov en natt till for jag ut på morgonen och provade ett pass i en dalgång. Efter fem minuters lockande kom en räv från höger. Den stannade när jag ställde om vapnet, så jag sköt den på 140 meter. Fem minuter senare ser jag plötsligt en räv som står och tittar på mig rakt ut åt vänster på runt 120 meter. Det blir bråttom och ostadigt men jag blir ändå förvånad när räven springer efter skottet.
204:an är mycket snabb och därför blir framförhållningen måttlig på löpande, så jag följer räven i siktet när den springer snett bortåt genom ett videsnår. På 200 meter passerar den ett öppet område så där håller jag fram och låter skottet gå. Räven rullar och blir liggande. Det är i korthet den effektiviteten jag gillar med .204 Ruger – med ett överslag på två centimeter på 100 meter kan jag hålla mitt på en räv till runt 230 meter och framförhållningen kan jag mäta upp i siktet. Att jag bommade det första skottet skyller jag på smällen jag fick i huvudet när jag rullade skotern. Det var i alla fall inte kaliberns fel!”

Pengarna går oavkortat till Rädda Strömmingen. En kampanj för att göra politikerna uppmärksamma på den stora opinion som vill stoppa monstertrålarna. "Jag tycker att det är en skandal att Sverige tillåter ett storskaligt och uppenbart ohållbart trålfiske på vår kustnära strömming, bara för att göra foderfisk av den", säger Ulf Lindroth.

AUKTION VIA TRADERA

Vi har tillverkat 3 st unika Jaktpresenter i återbruksdesign av Norma .204 Ruger hylsor från Ulf Lindroth och hoppas med vår aktion kunna skapa intäkter för ett gott ändamål och visa glädjen, kreativiteten och värdet i återbruk.

Auktionen genererade 920 SEK som vi skänkt till fullo till projektet Rädda StrömmingenLockvissla av mässingshylsa .204 Ruger från Ulf Lindroth

Vi har tillverkat en liten lockvissla av Ulf´s 204 Ruger hylsor där vi monterat in ett enkelt visselmembran i hylsan och fungerar väl till muspip och en hel del andra lockpip..


Örhängen av återbrukade .204 Ruger från Ulf Lindroth

Vi har för Återbruk med Hjärta tillverkat ett enda par unika snygga örhängen av två av Ulf´s 204 Ruger hylsor där vi hoppas kunna samla in så mycket pengar som möjligt till ett gott ändamål.Unik vägghängare i trä med .204 Ruger hylsor från Ulf Lindroth

en vägghängare med två av Ulf´s 204 Ruger hylsor fungerar som krokar/hängare och passar perfekt att tex hänga upp sina lockvisslor på.


Ulf om .204 Ruger

.204 Ruger är en varmintkaliber som lanserades 2003. Den skjuter kulor med diametern 5,2 mm i mycket höga hastigheter och ger extremt flack kulbana samt relativt måttlig vindavdrift. Den är mycket effektiv på räv utan att för den skull skjuta sönder skinnen. Med rätt kulval fungerar den även bra på toppfågeljakt. (Ulf tipsar om att den intresserade bör undvika den vanliga räffelstigningen 1:12” och försöka få tag i ett vapen med snabbare stigning.)